Recept na perník
Na vymazání a vysypání plechu
tuk
hrubá mouka
Postup
Nejprve vymažeme plech tukem a posypeme hrubou moukou, tak aby byla po celém plechu. Do nádoby nasypeme 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do perníku a to vše promícháme. Nalijeme 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, vejce a to vše opět promícháme. Těsto potom vylijeme na připravený plech a dáme péct na zhruba 20 minut při teplotě 170°C. Perník potom potřeme marmeládou, podlijeme čokoládu a posypeme strouhaným kokosem.
Suroviny
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr.
2 lžíce kakaa
nasekané ořechy (není nutné)
1 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
0,5 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru.
Povrch
čokoládová poleva
marmeláda
strouhaný kokos